PABLO HONEY

21u30

Een tributeproject, maar dan wel eentje voorzien van een stevig paar ballen én met een ‘larger than life’-attitude. Hier droomden Jan en Jason – beiden actief bij de Belgische metalformatie King Hiss – al even van om hun muzikale horizonten te verruimen. Beide heren delen een gemeenschappelijke liefde voor potige gitaarmuziek en al snel kwamen ze tot de vaststelling dat de jaren negentig een karrenvracht epische bands en platen baarden. Niet toevallig de muziek die hun tienerjaren kleurde. Hun aandacht ging in het bijzonder uit naar de grungeperiode waarin bands zoals Alice in Chains, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Nirvana en Soundgarden de plak zwaaiden. Het duo wist met hun enthousiasme geen blijf en de spreekwoordelijke gaspedaal werd al snel tegen de vloer gestampt. 

Omdat een band starten met uitsluitend een zanger en een drummer net iets té ambitieus is, gingen ze op zoek naar 2 bijkomende partners in crime. Al snel kwamen ze terecht bij 2 jonge wolven: Hanne Vandekerckhove (Noedels, Aarde Aan Daan, Umm, …) en Guillaume Lamont (Rhea). Beide verdienden ze reeds hun strepen bij een rits verschillende projecten. En niet geheel onbelangrijk: ze herleiden de gemiddelde leeftijd van de band naar een meer aanvaardbaar niveau.

De mayonaise pakt en er wordt naarstig getimmerd aan een bom van een liveset. Het quartet mikt erop om het unieke festivalgevoel van de jaren negentig nieuw leven in te blazen. Hoewel ze trouw willen blijven aan de songs en de sound, zijn ze vastbesloten om zich de show toe te eigenen. Het is niet hun bedoeling om zomaar even de les op te zeggen. Haal je combats en flanellen houthakkershemd uit de kast en laat je uit je sokken blazen!

Leden
Jan Coudron – zang
Hanne Vandekerckhove – bas
Guillaume Lamont – gitaar
Jason Bernard – drums

Links
Website: www.pablohoney.be
Youtube: www.youtube.com/channel/UCl286dtwrKefBn1SiW-McuA
Facebook: www.facebook.com/pablohoneyband·       
Instagram: www.instagram.com/pablohoneyband